Kočioni sistem
Kočioni sistem

Kočioni sistem

Kočnice slabe tokom vremena, kao i svi ostali dijelovi automobila. Te se promjene događaju postepeno, većina ljudi uopće ne primjeti razliku. Novi automobili su sve moćniji, te se kočnice brže troše. Razmislite na trenutak da li ste primjetili nešto od dolje navedenoga.

Ako čujete zvuk kad pritisnete kočnicu kao da nešto struže, vjerojatno su kočione pločice već prilično potrošene i treba ih zamijeniti. A možda su već oštećeni i kočioni diskovi. Ako vozilo kod kočenja vuče u jednu stranu, to obično znači da je zapeo ili se oštetio neki mehanički ili hidraulični dio sistema. Ako kod pritiskanja papučice kočnice osjećate kao da je od spužve, vjerojatno je u hidraulički sustav ušao zrak. Ako kod kočenja trese, vjerojatno su deformirani diskovi ili bubanj.

Ako se na kontrolnoj ploči upali svjetlo upozorenja kočionog sustava ili ako ručnu kočnicu možete podići više nego inače (više od 6 do 8 zubaca) - nemojte to ignorirati . Što je prije moguće posjetite neki od Vulco servisa. Prvo ćemo se pozabaviti vašom sigurnosti, a onda ćemo se baviti uštedom novca.

U Vulco servisima dostupni su kočioni sistavi prestižnih svjetskih marki TRW, Brembo, Delphi, Icer, Comline, Nipparts, Bosch dobavljiv preko Auto Krešo koji je ugovorni dobavljač Vulco mreže.


Traži Vulco partnera Rezervacija mjesta